Skaga Omega3 fiskeolie – om sommeren

Skaga Omega 3 fiskeolie– også i sommermånederne
Tildeles Skaga Omega 3 fiskeolie kun henover vinteren taber man en stor del af den gode effekt.
Hesten skal bruge op til 90 dage før den igen har optimal udnyttelse af oliens egenskaber.

For at få optimal udnyttelse af de gavnlige Omega 3 fedtsyrer EPA og DHA, er det bedst at tildele hesten Skaga Omega 3 fiskeolie hele året rundt og ikke kun henover vinteren, som flere hesteejere gør.
Fra hesten første gang tildeles Skaga Omega 3 fiskeolie, tager det op til 90 dage inden den ønskede effekt af de gavnlige Omega 3 fedtsyrer er opnået.

Yderligere tager det op til 90 dage før olie indgår i hestens stofskifte og hesten har fuldt udbytte af den som energikilde. Stoppes tildelingen af olien, sker der relativt hurtigt en nedgang af EPA og DHA niveauet, og hesten har ikke længere fuld effekt at de essentielle fedtsyrer. Tildeles Skaga Omega 3 fiskeolie kun henover vinteren, skal man som hesteejer derfor regne med et stort tab af den gode effekt olien har på hestens organisme, da hesten igen skal bruge op til 90 dage inden optimal udnyttelse af oliens egenskaber.
Derfor anbefales det at tildele hesten Skaga Omega 3 året rundt og ikke kun i vinterhalvåret. Fordelene ved at bruge Omega 3 olie er mange, men om sommeren er der yderligere fordele f.eks. mod hudirritationer og til diegivende hoppe og deres føl.

Omega 3 og hudirritationer Forskere fra Canada har undersøgt effekten af Omega 3 tilskud til heste med sommereksem. Dette viste at Omega 3 fedtsyrer kan have en reducerende effekt på hudirritationer som følge af bid fra Culicoides Pulicaris mitten. Hestene i undersøgelsen er tildelt 500 hørfrømel i 6 uger og injiceret med Culicoides ekstrakt eller saltvand (kontrolgruppe) i uge 3 og uge 6. Heste der var tildelt hørfrømel havde en reduceret reaktion på Culicoides ekstraktet end heste som ikke var tildelt hørfrømel.
Dog skriver forskerne selv at der stadig mangler en del forskning på området, inden man endeligt kan udtale sig om effekten.
Det vides dog allerede nu at foder og tilskudsprodukter med et højt indhold af Omega 3 fedtsyrer er kendt for at booste immunsystemet og reducere inflammatoriske reaktioner. Derfor kan Skaga Omega 3 have en understøttende effekt ved heste med hudirritationer
hen over sommeren.

 

Omega 3 til diegivende hopper og deres føl.

Hopper der tildeles Omega 3 gennem drægtighed og laktation har et højere indhold af de essentielle fedtsyrer EPA og DHA i kroppen, hvilket understøtter føllets udvikling i drægtigheden og giver hoppens mælk et højere indhold af disse fedtsyrer. Forskere fra USA har undersøgt effekten af Omega 3 i hoppens mælk på føllets udvikling.

Omega 3 olie gør cellemembranerne mere flydende hvilket kan have en effekt på hvordan føllets stamceller absorberer immunoglobin G (IgG) fra hoppens råmælk, indtil føllet selv kan danne en tilstrækkelig mængde. Yderligere fandt de forhøjede niveauer af langkædede flerumættede fedtsyrer, såsom DHA, i føllenes blodbaner selv ved fødsel. DHA understøtter hjernens udvikling og letter træningsevnen hos  unge dyr, herunder føl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi bruger cookies samt tracking på denne side, for at personliggøre din oplevelse i vores butik. Håber dette er okay med dig!